MED NATUREN I SIKTE 2021

Fotoutstilling av lærere – Gressholmen 10.9.2021

En varm og solfylt fredag i september deltok 15 lærerspesialister fra Osloskolen på en annerledes og lærerik skoledag på Gressholmen, en øy i Oslofjorden. Lærerne var med på en uteskoledag i regi av Markaskolen og Kunst i Skolen. Opplegget for dagen var Med naturen som klasserom. Lærerne skulle løse praktiske og teoretiske oppgaver ute i naturen, utarbeidet av Anders Fossum Bjørnsen og Vegard Berentsen, pedagoger ved Markaskolen i Oslo. 

Etter lunsj fikk lærerspesialistene et fotokurs av fotograf Lene Sørøy Neverdal, som har utarbeidet undervisningsopplegget Med naturen i sikte. I dette opplegget bruker du mobilkameraet og fokuserer på tre elementer i naturen; linjer, mønster og kontraster, og å ta bilder med egen mobil. Resultatene ser du i denne utstillingen her: 

Inspirasjonsdagen ble en dag som utfordret kunnskaper i matematikk, naturfag, mat og helse og kunst & håndverk, samt satte både logisk tenkning og kreativitet på prøve. Oppdraget ble gitt av Utdanningsetaten Oslo kommune. 

Med naturen i sikte er et undervisningsopplegg i mobilfotografering utviklet av Kunst i Skolen, Mediepedagogene og fotografene Lene Sørøy Neverdal og Sara Tanderø. Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen.